PARADA, PREVZEM NOVEGA VOZILA

V soboto 17. 6 2023 je v duhu obeležja 130 obletnice obstoja in neprekinjenega delovanja potekala slavnostna parada. Sodelovali so godbeniki pihalnega orkestra Jesenice – Kranjska Gora, predstavniki folklorne skupine, praporščaki, gasilski podmladek, članice in člani, starejše gasilke in gasilci PGD Mojstrana ter članice in člani drugih prostovoljnih gasilskih društev. Parado so zaključila gasilska vozila domačega in gostujočih društev.

Glavni dogodek parade pa je bil slovesni prevzem novega vozila za prevoz moštva GVM1, znamke MAN. Ključe je članu, ki je zadolžen za vozilo, slavnostno predala podžupanja Občine Kranjska Gora ga. Klavdija Gomboc. Zavedamo se, da pri svojem delu potrebujemo tudi božji blagoslov. Prošnji za blagoslovitev novega vozila se je z veseljem odzval kaplan gospod Tine Povirk, ki je opravil obred blagoslovitve, za kar se mu iz srca zahvaljujemo.

Po pozdravnih govorih visokih gostov so bila podeljena tudi odlikovanja I., II., III. stopnje, odlikovanje za posebne zasluge in Zlata plaketa PGD Mojstrana.

Scroll to Top